2010. február 28., vasárnap

Mutatok egy mennyezeti lámpát!



Mennyire lekicsinyítő erre a csodára az a titulus, hogy mennyezeti lámpa! Igazából nem is tudom, hogy hívják hivatalosan.

Szóval megérkezett, most már a miénk és a tapétázás-festés utáni felszerelésre vár a hálószobánkban.

Tavaly Péter felfedezett egy gyártót, akinek ilyen szépséges, kissé rusztikus, földszínű lámpa családjai vannak! Múlt évben a nappalinkba vásároltunk egy 50 cm átmérőjűt a Bologna keresztnevű családból.

Ez az új darab pedig, (ki hinné?) Toszkána névre hallgat :)
Ez "csak" 40 cm-es, de nagyon szeretem. Igaz, ami igaz, Péter választotta. Amíg meg nem érkezett addig a barátkozás fázisában voltunk, amikor fényképeken nézegettem... de "élőben" sokkal szebb.

Le is fotóztam Toszkánát. Talán később a nappalink mennyezetét is célba veszem, hogy a Bolognát megmutassam :)
Ha valakit érdekelne, akkor a Fortuna Trend forgalmazza. A gyártó Tilago.

2010. február 26., péntek

Az afrikai nő szája



Egy hét alatt, hangyalépésekben ennyit haladtam.

Jobban élvezem a vártnál, bár számíthattam volna rá, mert amikor egy üzlet eladójával beszélgettem a Panamáról, a félelmeimre annyit reagált, hogy ha kipróbálom, szerinte sose fogok már másra hímezni. Hát ezt még nem döntöttem el, de valóban tetszik.
Mondjuk elég melós, a szemem majd ki esik, ráadásul külön logisztikát igényel, ha nekiülök, de remélem megéri.

2010. február 23., kedd

Afrikai és még turbános is!

Tátátátáá! Történelmi bejegyzés következik!

Ma! Elkezdtem! Az afrikai nőt!



Ezt a készletet karira kaptam Pétertől. Merthogy elkövettem azt a hibát, hogy tavaly nyáron elvitettem magam vele a keresztszemes kiállításra (erről mutattam is képeket) és ott beleszeretett az afrikai témájú hímzésekbe. :)
És több dolgot összekapcsolva, ajándékba kaptam tőle az afrikai nőt. Kibontottam, nézegettem, persze nagyon örültem, de amikor konstatáltam, hogy milyen apró lyukakkal kell majd megküzdenem, elröhögtem magam és azt mondtam, hogy talán egy év... elég lesz... ha elég türelmesek vagyunk :)
Na persze Ő magasra tolta a lécet. Névnapjára szeretné, ami április!
Egy-két hete finoman, cseppet sem célozgatva, megkérdezte, hogy hogy haladok a turbánossal???
:)

Puszi innen is neki! :)

2010. február 19., péntek

Csip-csip és Csip



Csip-csip kapott egy barátot, Csip-et, hogy ne legyen nagyon magányos a hétvégén. Sutyoroghatnak a két nap alatt kedvükre. Én biztosan nem fogom őket megzavarni!

2010. február 18., csütörtök

Döfés

Na ezen aztán vagy röhögtök majd vagy megbotránkoztok.

Hogy értsétek a párbeszédet, elmesélem, hogy Péter mostanában szigorúan diétázik, mert volt egy rosszulléte, aztán sorra derültek ki az egészségügyi problémái. A doktornénije kivizsgálásokra küldte, többek között, szemfenéktükrözésre. Tegnap este erre kísértük el Pétert.

De még előtte ez a párbeszéd zajlott köztünk délután.

P: küldtem egy linket a vizsgálatról.
Én: igen, láttam. Azt hallottam, hogy kellemetlen érzés lesz.
P: és utána homályos lesz a látásom.
Én: akkor még előtte egy-két dolgot meg kellene csinálnod :) pl.: fotót feltölteni a honlapra...
P: szép mondhatom... és esetleg aláírhatnék egy üres végrendeletet, amit majd Te kitöltessz :)
Én: igen, akartam is kérni :)
P: csak ha te is!
Én: simán :)
P: úgy is az a lényeg, hogy ki döf először...

Így megy ez nálunk, és mellesleg szeretjük is egymást, többek közt a humorérzékért is :)

2010. február 16., kedd

Csip-csip



Nem akartam olyan címet adni a bejegyzésnek, hogy tavaszváró, mert a karácsonyváró sorozat után olyan elcsépelt, úgyhogy még gondolkodom az igazin. Na persze a csip-csip is elég idétlen cím.

A Zweigart (remélem jól írom) egyik mintakatalógusból való a madárka...
Tegnap rémes napom volt, muszáj volt valamit varrogatnom, hogy eltereljem a gondolataimat. De aztán Péter is hazaért este és már oldódott az egész napos feszültségem :)

Ezekből lesz még, mármint a csip-csipekből, mert a cipősszekrényünkre hímzek belőle egy kis keskeny futót.

2010. február 14., vasárnap

Konyhában van a helye.




Az a büntetésem, hogy addig nem kezdhetek új kötésbe, keresztszemezésbe stb., amíg be nem fejezem a felhalmozódott befejeznivalókat. Ha lehet csatlakozni a minden hónapban befejezek valamit játékhoz, akkor meg is fogom tenni.

Így ma könnyebb lett a lelkem ill. a kosaram egy soha el nem készülni látszó darabbal.

Szépen beszegtem, kapott egy gyönyörű lepkés tartót és levettem a konyhafalának egyik szegéről egy általam pingált képet. Ez került a helyére.

Azért a nagyoktól megkérdezem, hogy mit lehetne tenni, hogy az alsó része ne álljon el a faltól? Gondolom az anyag merevsége ill. a keményre vasalás miatt van... Vagy nem?



De azért büszke vagyok rá és most elpirultam...

2010. február 12., péntek

Nem tudhatom...

Láttátok, hallottátok az új reklámot?
Azt amelyikben egy férfihang el kezdi szavalni Radnóti Miklós: Nem tudhatom... című versét.

Tegnap késő este feküdtünk a TV előtt Péterrel, amikor felhangzottak a sorok. Libabőrös lettem tőle, szinte tátott szájjal hallgattam a verssorokat, néztem a városképeket és azt éreztem, de jó újra hallani, de jó magyarnak lenni!

Nem mondja végig a verset a hang és annyira felcsigázott, hogy elővettem egy Ady - József A. - Radnóti kötetet, amit még kamaszként vásároltam 150 Ft-ért (!).
Végiglapozgattam Radnóti verseit: szomorkásan olvasgattam az Erőltetett menet-et, a Töredéket. Aztán Ady-tól az egyik kedvencemet az Elbocsátó, szép üzenetet.

Érdekes, hogy néha arra nem emlékszem mi történt tegnap, vagy kinek mit meséltem, de ezeket a verseket majdnem végig tudtam mondani (kis segítséggel). Eszembe jutott Balikó tanárnőm a Szakközépből, ahogyan megpróbálta megszerettetni az osztállyal a verseket. Velem nem volt nehéz dolga. Emlékszem az óráira... versekkel játszott: szavalt egy sort, vagy felet és ötösért ki lehetett találni, hogy melyik versből van a félsor. Negyedikben engem már kizárt a versenyből :)

Aztán ahogy lapozgattam a kötetet, még inkább bús lettem, amikor a lapok közül egy újabb emlék pottyant ki:



Már nem volt menekvés, jöttek az emlékek, láttam a solymosi konyhát (volt férjem szüleinél), Janácskát, aki akkor körülbelül másfél éves lehetett, hozta be valamelyik nagyszülője a karján. Mintha egy filmet néztem volna, életem filmjét.
Tenyerében kis virágot szorongatott. Tavasz volt. Az első anyák napi virágom volt tőle...

2010. február 10., szerda

Mazsola-farsang



Varrtam egy jelmezecskét. Azért csak jelmezecskét, mert szerintem hiányzott volna még valami kiegészítés a Soma fejére ill. a Katica fejére, de ... és most legalább 4 dolgot fel tudnék sorolni, hogy miért csak fél megoldás született a kétéves farsangjára, mégsem teszem. Miért is szabadkozzam?
Így jött össze.
Igazság szerint hálás lehetek a kétévesnek, hogy volt olyan kedves és közreműködött a farsangolásban, mert tegnap este, amikor próbaként rágombostűztem a katica hátat, az is kétséges volt, hogy fel fogja e ma venni a jelmezét...

A jelmez low budget-es, piros és fekete vászonból készült, egyedül ezt vásároltam. Bélésanyagom volt itthon, az van a vásznak között, hogy legyen tartása a hátlapnak.
A piros, inkább bordó hosszú ujjút meg még ősszel szereztem egy használt ruha üzletből 50 Ft-ért. Arra tépőzáraztam a katica szárnyakat.

Ezt a fotót imádom:



2010. február 8., hétfő

Mai Soma szösszenet

Ma reggel, álmosan a nappaliban a kis család (mondjuk én nem tudom, hol voltam, mert a párbeszédre nem emlékszem, csak Péter mesélte), háttérben TV-ben hírek, kézben kinek-mi: kávé vagy kakaó, bögrében vagy cumisüvegben, és még pizsomában.

Apa édesen, kedveskedve szól Somának: Sooomaaa :)

Mire Soma: "NEM ADOK ÉS NEM MEGYEK!"

:) :) :) kitől tanulja?!

2010. február 1., hétfő

Megint jól elraktam!



Karácsonyra a nagyfiam kapta ezt a gyönyörű darabot! Hogy mi ez? Egy övcsatt! Gitáros, merthogy Jana gitározni tanul, teljesen egyedül (na jó, néha a zenéhez értő családtagok segítenek neki) és nagyon szépen halad. Ezért az egyik ajándékötlet neki gitárral kapcsolatos kiegészítők voltak. Kati talált is egy ilyen szépséget.
Jött a karácsony, Katiék átadták, Jana örült, és most azt mondhatnám, hogy és az anyja elrakta.
Na de hogy? Majdnem örökre.

Amikor a karácsonyi ittléte végéhez közeledett a nagyfiamnak és rámoltuk az ajándékait, ezt a csattot kivettem és közöltem vele, hogy hát szerényen fogalmazva is elég rendetlenek otthon a dolgok, inkább maradjon itt a gitár csatt és csináltatok hozzá neki bőrövet. Oké! Megegyeztünk. Elraktam. Atombiztos helyre, hogy a kétéves ne hányja el, ne törje el stb.

Teltek-múltak a napok. Már gyanús volt, hogy amikor bevillant, hogy övet kellene csináltatnom, nem villant be, hogy hol várhatja sorsát a csatt! Napok, hetek teltek el és a hétvégén már komolyan aggódtam, hogy nem vagyok normális, hogy nem emlékszem, sőt még finoman szólva is beégek a gyerekem előtt, hogy a kísérő litánia után, végül a jó édes anyja hagyja el az ajándékát.

Ma megesküdtem, nincs vége a napnak, amíg meg nem találom. Soma segített, mindenhol jártunk, létráztam, kukucskáltam, négykézláb másztam, kirámoltam, aztán vissza. Eközben kétszer megpróbáltam otthon felhívni a nagyfiamat, hogy nem emlékszik e egészen véletlenül, hogy amikor a hegyi beszédet tartottam neki a rendetlenségéről, akkor közben melyik szobába/szekrény felé tartottam éppen. Nem voltak otthon, mobilon meg már még se hívtam őket.

De minek is?! Egy egész napos fejtörés, 1 óra aktív keresés után gondolataim a felszínre értek és eszembe jutott, hogy az éjjeli szekrényembe tettem a mit ne felejtsek el naplóm mellé! Mert annyira, de annyira gondos, figyelmes, alapos, semmit el nem feledő anyu vagyok! :)