2009. március 19., csütörtök

Jön a tavasz! Fütyül a szél! :)


Párnahuzatokat készítettem és várom a tavaszt ill. ha kisüt a nap, nagyon megörülök neki.

Az ikeás párnahuzatra filcből készített tulipánokat varrtam. Még levele is lesz egyszer csak a tulipánnak ill. egy katica a száránál, de még nem sikerült befejeznem.

A másik párnahuzatot nyomott mintás krepp anyagból varrtam, amit a röltexben vásároltam (ez itt a reklám helye).

Feldobják a szobát!

Rongymalac :)


Nagyon szeretem, bár kicsit csúnyácskán sikerült :(
A nagyfiamnak, Janának készítettem nagy-nagy szeretetből, de mivel ez az első általam készített rongybabám ill. malacom, hááát nem lett szépen kidolgozott.
A hát és elülső oldal összevarrásával volt sok gondom. Kifordítás után nem adta vissza hűen az eredeti formáját, főleg a füleknél. Talán az anyag is túl vékony volt.
Utána fogok nézni ennek a technikának is, ha lesz rá időm, mert tündéri kis meglepetéseket lehetne készíteni a gyerekeknek vele.

Mindenesetre a hétvégén Jana ezzel aludhat :)

2009. március 13., péntek

A hidegpárásító ruhája


Újabb rongyos darab készült.

Nem extravagáns, viszont arra jó lesz, hogy a por ne üljön a készülékre.

Muszlint még sohasem varrtam - ami nem kirívó eset, mivel nem sok textilfajtával találkoztam ezidáig :) - így kíváncsi voltam, hogyan bajlódok el vele.

Hát valóban nehezebb varrni, mint egy vastagabb anyagot, ráadásul nekem nincs vékony varrógéptűm (még) és hát azzal illett volna varrni, hogy ne legyen hullámos a varrásszél.
Kétszer elszakadt az alsószál is.

Soma (mostantól segédinas) sem könnyítette meg a munkát, bár nagyon igyekezett segíteni, folyton a visszavarró gombot nyomkodta varrás közben nagy kacagások közepette...

2009. március 12., csütörtök

Fejvédő


Előkerült a rongyos-dobozom! :)
Maradék anyagból megkíséreltem fejvédőt varrni Soma kiságyába.
Már terveztem, hogy készítek valami hasonlót, mert egyrészt mindig felkúszik alvás közben a fejrészhez és a rácsokhoz nyomja a buksiját, másrészt a kis sólámpánk addig szokott világítani este a hálószobában, amíg mi is aludni nem térünk, viszont a sólámpa túl közel van az alvó Somához és erős fényt ad. Most a fejvédő eltakarja a fényt... még ezt a keveset is.

Amikor Soma észrevette, hogy változást eszközöltem az ágyában, négykézláb állt, és a mutatóujjával megbökdöste néhányszor, aztán lefeküdt mellé a szokott pozitúrába és már el is aludt. Szóval nem zavarta :)

2009. március 11., szerda

Mókus-mókus mit csinálsz? (Gryllus)


2009. február eleje - Farsangolás

Egy nagyon kedves hölgy, farsangi foglalkozást szervezett ici-pici gyerekeknek az angyalföldi műv. házban saját készségfejlesztő programjának keretein belül.
A tavaly februári Praktika magazin adta az ötletet a mókus jelmezhez.
Könnyen, egyszerűen el lehetett készíteni, kicsit át kellett gondolni, anyagot beszerezni és gyakorlatilag fél nap alatt össze lehetett hozni a farsangra valót :)

A foglalkozás pedig minden reményemet felülmúlta, ugyanis a kisfiam végig magán viselte a jelmezét a 45 perces farsang alatt :) :)

Sajna a cumit, vagy ahogy Ő hívja, a "hamát", nem tudtam elvenni Tőle.

Soma kockás nadrágja


Elkészültem első sajátkezűleg szabott és varrt kreációmmal :)
A Burda egy régebbi Gyerek Special kiadásában találtam egy "egy pöttyös", kezdőknek való modellt és bele is fogtam. Sajnos csak később olvastam, hogy első próbálkozásra nem ajánlatos kockás vagy csíkos textilből varrni, de végülis egészen jól megküzdöttem vele.

Valószínűleg nem jól választottam méretet, mivel a 86-os méretű nadrágból 6-7 centit fel kellett hajtanom, de még így is nagy. Ma le is mérem Soma Bátort, hogy a Burda mérettáblája szerint, milyen számozású méret a megfelelő neki.

Hát kíváncsi vagyok rá, hogy fogja e szeretni :)