2010. április 3., szombat
Húsvéti fatörzs
A nagyim gyerekkoromban rengetegszer készített fatörzs tortát. Általában minden szülinapkor, névnapkor ez volt a nyalánkság és még pluszban hétvégékre is becsempészte. Ennek eredményeként tinédzserkorban odáig jutottam, hogy már unalmas volt. Sőt, gyakran el is blicceltem, hogy ne kelljen enni belőle :) Pedig nagyon finomat tudott sütni.
Évek óta nem ettem. Már nem készít, inkább a kelt tésztákkal jár a kedvembe, ha meglátogatjuk őket. Na de nekem meg eszembe jutott, hogy ezt is jó lenne megtanulni, hogy majd az én gyerekeim és unokáim is meg tudják unni :)
Tegnap nagy vendégség volt nálunk a családi alkalmakból kifolyólag. Tortát most nem rendeltem, főleg költséghatékonyság miatt, így kipróbáltam, mire jutok én a fatörzs receptjével.
A tészta - minden fennhéjazás nélkül - istenire sikerült. A krém is finom lett, egy fájdalmam van csak, hogy hiába használtam étcsokit, világos maradt a színe.
A krémbe belecsavartam egy narancsot és egy evőkanál rumot is tettem bele. Délutánra elfogyott!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De jól néz ki! receptet mellékelsz légyszi... ???
VálaszTörlésÉs a rendeltnél mennyivel több szeretet van benne, a színén nem látszik, de érződik!
VálaszTörlésNe rendelj, a tied finomabb, hidd el...
Olyan hihetetlen jól megcsináltad, tényleg úgy néz ki, mint egy fatörzs! :)
VálaszTörlésÉn még sosem mertem nekiállni...