2010. október 24., vasárnap

Rámolás

közben Soma felfedezte az asztalon hagyott festéket...







Délután meg azt kántálta: "tavasz, mint a róka - tavasz, mint a róka"
Figyelmeztettem, hogy ez így nem értelmes és inkább a tavasz, ravasz, de azt felelte, hogy az óvónéni nem ezt mondta!!!


2010. október 19., kedd

Ma JÓ napom volt!

Egészen délután 5 óráig, aztán valahogy egyre lejjebb és lejjebb került ez a mérce.

Nagyjából úgy ért véget, hogy szokásos telefonbeszélgetéseink záróakkordjaként a nagy fiammal (14) ezek hangzottak el:

Elmeséli a kézi edzést, az iskolát, a délutánt, hogy fáradt, persze ezeket is harapófogóval kihúzva a gyernőttből.
Aztán mondom én: "ma Soma volt végre oviban, én pedig dolgozni."

Utána néma a vonal. Nincs kérdés, nincs válasz reagálás, egy hümmögés, vagy hápogás. Semmi. Mondom én aztán, hogy azok, akik tanulnak egy kis illemet, megkérdeznék, hogy "és fáradt vagy?" vagy "jól telt a napod?"

De erre érkezik válasz, naná! "de nekem senki sem tanított illemet" - pimaszul, fricskázva, szájalva és még megannyi jelzőt tudnék mondani.

Kamasz. Persze, hogy az.

Nem válaszoltam, Jó éjszakát kívántam. Holnap újra próbálkozom.

2010. október 18., hétfő

Gyerekszoba átalakítás

Inkább muszájból, mint lelkesedésből kezdtünk ma hozzá a gyerekszoba átalakításához.
Az idő megy, a gyerkőcök nőnek, a szoba egyre kisebb, a játékhalmok szaporodnak. Még karácsony előtt véghez akarjuk vinni a nagy gyerekszoba átalakítást, hogy legyen hely az ünnepek alatt hozzánk bekopogtató ajándékoknak ;)

(Számomra az egyik legkeservesebb pillanat ünnepek után az, amikor helyet kell keresgélni az újonnan érkező autóknak, vonatoknak, babáknak. )

Csere-bere blogba tettem fel néhány dolgot, és érzem, lesz folytatás!

2010. október 16., szombat

Mikve

Hétfőn a Pesti Színházban láttam a Mikvét, felejthetetlen szereposztásban. Kovács Patrícia alakítása volt az egyik kedvencem. Aki teheti, nézze meg a darabot.



Hadar Galron sok humorral fűszerezett, megrendítően szép története egy női fürdőben játszódik, egy mikvében. A mikve rituális fürdő, ahol havonta egyszer az asszonyok megmerítkeznek, hogy megtisztuljanak, és újra érintkezhessenek férjükkel. A dráma szereplői különböző életkorú nők, akiket vallási szabályok kötnek, és különféle társadalmi és családi szerepekben egy férfiuralta világban küzdenek elfogadásukért, szabadságukért, jogaikért, s ha kell lázadnak is. Hadar Galron kortárs izraeli drámaíró 2004-ben írta a Mikvét, melyet azóta a világ számos pontján bemutattak. A magyarországi ősbemutatót Michal Docekal a prágai Nemzeti Színház igazgatója rendezi.

2010. október 9., szombat

Gödör

igazán tegnap éreztem először, hogy már csúszom... a gödör alja felé tartok, szerintem mostanra le is értem. Gubbasztok benne, nézek felfelé, iiiszonyat messze van a gödör széle. Gondolom egyszer csak kimászom.

Tegnap elkezdtem olvasni Paul Young regényét, A viskó címűt. Lehet, hogy most nem ez passzol legjobban a lelkiállapotomhoz. Olvasom, olvasom, olyan érzésem van tőle, mint amikor állok a metrómegállóban és érzem, hogy kezd fújni a szél, aztán egyre nagyobb és nagyobb a huzat, aztán hirtelen robajjal beér a szerelvény. Na ha kicsit még tovább olvasom, ez engem így fog elütni.

Aztán meg itt van három film, amit letöltöttem:
1. Álom luxuskivitelben
2. Római vakáció
3. Találd ki, ki jön ma vacsorára
Ígéretesek, fantasztikus színésznőkkel, színészekkel. Kicsit büszke is vagyok erre a felsorolásra. De hát hiába.
Tegnap esti terveim és elképzeléseim szerint már régen ezeket kellene néznem, vastag plédbe csavarodva. De most erre is nehéz rávennem magam.

Hát ennyi van velem.

2010. október 1., péntek

Csak úgy

Megjöttek a gyerekek. Hát sikere van a táblának, mit tagadjam.
A lányok nagyon lelkesek. Péter meg is kérdezte egy idő után:
Itt fogtok állni a tábla előtt egész hétvégén?




A másik dolog, amit mutatni szerettem volna egy érme.
Miután elolvastam Szabó Magda: Születésnap c. regényét és mindenkivel megbeszéltem ezt a környezetemben, egy-egy részletbe jobban bele is ástuk magunkat anyuval, apuval. Például beszéltünk a tantuszról, hogy én már nem láttam, talán a Péter még igen. És erre egyik este, pénztárcát kerestünk Soma vásározásához. Régit, amit már nem használunk, nem sajnálnánk, persze előkerült sok-sok régi pénzérme is és köztük ez:



Hát apukám, anyukám most már én is láttam, sőt mi több, részben tulajdonosa is vagyok két darabnak :)