2009. december 14., hétfő

Narancs mellény



Az elmúlt hetek gyötrelmes "nem haladok"-ja után, tegnap este egy képzeletbeli asztalra csaptam és "ma befejezem Soma mellényének a HÁTÁT, mert mire készen lesz már ki is nőtte" erélyes egysorosom után, éjjel befejeződött a mű fele.

Remélem Katica büszke lesz rám, mert az ő segédletével tudtam egyáltalán felszedni a szemeket. :)

A sima és fordított szemek ill. sorok váltakozása őrült izgalmat jelentett esténként, de sajnos a tudásomból egyelőre többre nem telik. Habááár tudok szaporítani és szemeket befejezni, vagy mi. A gomblyukazás már bonyolult művelet nekem, úgyhogy a mellényen a gombokat (a vállánál) majd a szemek között valahogy átpasszírozom :) (Gondolom a kötősök most kaptak a szívükhöz :) )

A héten biztosan nem kezdem el az elejét, szóval még így is sanszos, hogy ha tavaszra készen leszek a narancs mellénnyel, akkor Soma hány számmal lesz már nagyobb, mint a szeretve kötött, ám kicsi huncut mellényke.

És hogy a fiamnak miért narancssárga mellényt kötök, na azt senki sem tudja :)

4 megjegyzés:

  1. Kitartás, és hajrá! Eszembe jutott a ellény, amit anyukám nekem kötött, és minden évben haladt vele kb 20 cm-t. És még mindig nincs kész teljesen... :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ugyi vagy! A gomblyukat megoldhatod ùgy,ha nem nagyok a gombok, hogy a gomblyuk helyèn egyet ràhajtasz a ture ès utàna kettot osszekotsz (hogy ne szaporitsd a szemek szàmàt). Ahol ràhajtottàl, ott kialakul egy kis lyuk, ès az lesz a gomblyuk.
    Ha nagyobb gomblyukat szeretnèl, akkor itt a video, hogyan kell:
    http://www.youtube.com/watch?v=EY4vBzLo-Xs
    Szerintem gyerekholminàl nem is fontos,hogy szaporitgass vagy fogyassz, noi pulòvereknèl màr csinosabb, ha karoltot fogyasztunk neki meg nyakkivàgàst. Majd ha ilyet kotsz, akkor kèrdezz nyugodtan, ès rèszletesen leirom, hogy kell csinàlni!

    VálaszTörlés
  3. Katica! Ráhajtás?! De hogy? Nekem ezeket látnom kell! :( mert így nem értem.
    De ne hagyd abba az okításom! Szükségem van a támogató szavakra :)

    VálaszTörlés
  4. Ilyen a ràhajtàs:
    http://koteshorgolas.network.hu/kepek/kotes_alapjai/rahajtas
    Vagy ilyen (csak itt angolszàsz mòdon "visszafelè" kotnek):
    http://www.youtube.com/watch?v=oI4rbwC3dqI
    (ha vèletlenul innen nem sikerulne kinyitni, akkor a youtube keresojèbe ird be, hogy "yarn over", ès kidob egy csomò videòt a ràhajtàsròl). De a ràhajtàs utàn mindig ossze kell kotni kèt szemet (a kèt kovetkezo szembe egyszerre szùrsz bele ès egyszerre kotod le), mert a ràhajtàssal egyet szaporitottàl, ès azt vissza kell fogyasztani.

    VálaszTörlés

Mondd csak! De írhatsz a honfiv@freemail.hu-ra is!