2010. szeptember 3., péntek

Nem hiszem, hogy tetőpontra értünk.

3 nap oviba járás mérlege:

1. nap: Egy fél délelőtt után villámként csapott bele a felismerés, hogy anya nincs ott és ez a kőkemény ovis élet, negyedóra sírás (óvónénik elmondása szerint)

2. nap: Reggel gond nélkül átlépte egyedül a küszöböt, ami félsiker! Napközben Somától hallották többször a "jaj, anya! jaj, anya!" sóhajtásokat, nyögéseket. (óvónénik elmondása szerint)

3. nap: Első reggel, hogy apa nem jött velünk, nyomatékot adni az élet rendjének. Be is vált jóslatom: már az ovi felé vezető úton szörnyű sírásba kezdett (még nincs többes szám). Aztán jött a csita-effektus, nem tudtam padlóra állítani a kicsit, nem tudtam átöltöztetni, váltócipőt adni, mert csak sírt és vaskarokkal ölelt. A hatás nem maradt el, a gyerekek látva Soma kiborulását, sorra sírva fakadtak. Amikor eljöttem azt hiszem Somához még hárman csatlakoztak. Az óvónő lépett közben, finoman megkérdezte, hogy elszántam-e magam? Mi a túrót lehet erre válaszolni, csak bólintottam, aztán lefeszítette rólam.
Innentől jogos a többesszám.
Sírva jöttem haza.

5 megjegyzés:

  1. Szegénykém! Ezt én is átéltem az elsőszülött fiammal.Mai napig hallom a fülemben,ahogy ordít szegénykém,míg én a kisebbel hazamentem.A másik kettőt már 4 évesen adtam csak oviba és akkor már nem volt gond.
    Állítóélag az a gyerek,aki az elején sír,az hamarabb beszokik.
    Ezzel vígasztallak....

    VálaszTörlés
  2. Így legyen Mammka! Legyünk már túl ezen az időszakon :(

    VálaszTörlés
  3. Na, kitartás, kitartás, olyan jó lesz, sok gyerek, sok élmény, sok mesélés esténként, meglátod! Még egy kis idő...

    VálaszTörlés
  4. Ó, ez olyan nehéz... anyának is és fiúcskának is... szívből sajnálom! sok-sok erőt kívánok nektek!:)

    VálaszTörlés
  5. Ez nem semmi!Rettenetes nehéz lehetett neked is és a gyereknek is.
    Nekem most nem volt nehézség, mert Timike a Balázzsal együtt van a csoportba, így van egy biztos pont az ovis életében. Na meg Timike nagyon akart már ovis lenni. Most az első két hétben együtt visszük be a csoportba őket és én fokozatosan fogok elmaradni a reggeli kísérettől. Így nem lesz neki meglepi, hogy apával és 5 tesóval együtt kell gyalog oviba járni. :) Még kocsival megyünk, mert nekem utána dolgom van, de jövő hét szerdától gyalog járnak majd. :) Nehéz elválni a gyerekektől főleg, ha ilyet lát a szülő. Engem már az is megviselt, hogy beírattam a Timikét. :)Mikor a Dani fiunk járt oviba, volt, hogy míg az apja a nevelővel beszélt, ő kiszökött az utcára a kocsihoz. Ez ment egy hétig, de utána ő lett a legjobb ovis a csoportba. Szeretett oviba járni, soha nem volt vele baj. :)
    Talán nálatok is így lesz. :)
    Fel a fejjel!

    VálaszTörlés

Mondd csak! De írhatsz a honfiv@freemail.hu-ra is!