2010. november 8., hétfő

Könyvtárban voltunk trillárom

Egy esti séta és buszozás keretén belül eljutottunk Somával a könyvtárba.
Kicsit csendes volt, hallgatagon nézelődött az út során.
Én is csendes voltam, féltettem a vírusoktól, baciktól, felülfertőzéstől, percenként kérdeztem meg tőle, hogy fázik-e, jól van-e.

Azonban a könyvtárban jobbnál jobb és szebbnél szebb könyveket találtunk és hoztunk haza ideiglenes tulajdonként.

Arra gondoltam, hogy ezt a választékot szívesen megmutatom:


1. G. Szász Ilona: A mindentvarró tű



Tartalom: Valamikor régen, dédanyáink idejében, a Borostyán utca egyik színes házában élt Málika, a híres varrókisasszony. Ruhaszalonja tele volt titokzatos gombokkal, fényes varrótűkkel, színes cérnákkal, gyöngyökkel és szalagokkal. Málika varrta a legszebb báli ruhákat kerek e világon! Segítője is akadt, Cérnácska Szabócska személyében, aki beleszeretett a lányba, és egy szép napon megkérte a kezét. Málika szíves-örömest mondott volna igent, de szavát adta édesapjának, hogy csak annak a felesége lesz, aki elhozza neki a Mindentvarró Tűt. Vajon sikerül-e Cérnácska Szabócskának megtalálnia ezt a különleges varróeszközt? Számos veszedelem, megpróbáltatás és küzdelem árán el tudja-e hozni szerelmének a kért ajándékot? És egyáltalán: mire való a Mindentvarró Tű, és miért olyan fontos Málikának?


2. Toy Story 3. (szerintem nem kell senkinek sem bemutatni)



Tartalom: Eljött hát ez a pillanat is: Andy nagyfiú lett, egyetemre megy. S vajon mi lesz a játékai sorsa? Egy félreértés következtében adományként az oviba kerülnek, ahol megrázó élményekben lesz részük. A menekülés csak a szemetesen keresztül vezet… a szeméttelepre. Sok veszedelem és izgalmas kaland után sikerül visszajutniuk Andyhez. S bár a padlás csendes, nyugalmas hely, egy kedves kislány, aki szépen bánik a játékokkal mégis csak jobb társaság.


3. Thomas, a hős



Thomas nagyon igyekszik segíteni mindenkinek, mégis hibát hibára halmoz. Vajon sikerül-e hőssé válnia?

Az "Együtt olvasni jó!" sorozat könyvei kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyermek egy felnőtt segítségével és bátorításával gyakorolhassa az olvasást, egymás mellett ülve, együtt olvasva a könyvet.

4. Számolj Thomasszal!

És persze anyának is hoztunk olvasnivalót, Szabó Magdától az Álarcosbált.

Remélem más anyukának, nagymamának is tudtam ajánlani egy-két remek könyvet a család apraja számára.

2 megjegyzés:

  1. Egy konyvet szeretnèk ajànlani neked (nem gyerekkonyv, pedig annak tunik elsore), èn most olvasom ès nagyon tetszik: Jerome K. Jerome: Hàrom ember egy csònakban.

    VálaszTörlés
  2. Mindenképpen kikölcsönzöm! Hallgatok az ízlésedre!

    VálaszTörlés

Mondd csak! De írhatsz a honfiv@freemail.hu-ra is!