2011. március 28., hétfő

Hét

Aki idejár tudja a történetünket, hogy amióta Soma ovis, szinte állandóan beteg. Ennek egyik okozója - a családunk és szerintem is - a cumizás.
Hiába főzöm baromi gyakran, van olyan időszak, hogy a reggeli kávéfőzés mellett, ez volt a másik szertartás, de hát akkor is, ki tudja már mi van a gumi belső részében.
A gyerek furfangos anyja már kezdte melegíteni a terepet, hogy majd a nyuszi hoz érte ajándékot. Sőt már az ajándék egyik felét meg is rendeltem Krizantámtól:



De életünk forgatókönyvét mi írjuk ugyebár, így tegnap az történt, hogy a Duna Plazában jártunk cipővásárlás okán. A játékbolt előtt elhaladva észleltük, sőt mi több a gyerekünk is észlelte, hogy Lego duplo vásár van.
Soma kiszúrta az egyetlen doboz Duplo sínt. Persze rögtön kérte.
A piszok anyja - tudom nem szép dolog így zsarolni - rácsapott: akkor megvehetjük, ha soha többé nincs cumi!
A gyerek forgatta a szemét, tátotta a száját, szóval gondolkodott, majd nyöszörögve beleegyezett! Kezet rá! Pénztárca elő, gondoltam jó üzlet ez 2700 Ft-ért! (Az apja ki is fejtette a három évesnek, hogy olcsón adta magát!)

Szuper volt az este mindaddig, amíg nem jött a lefekvés ideje. Mert a sín jól szuperált, de az ágyban szájba véve már nem az igazi.
Volt sírás, hüppögés, volt "soha többé nem bújok hozzád anya", aztán ebből visszakozás, kínban nevetés, aztán szipogva elalvás.

Reggel megfordult a fejemben, hogy megkérem apjukot, vigye el magával dolgozóba a cumikat: biztos, ami biztos, ne tudjam magam meggondolni, vagy a sírba tenni a könyörgéstől.

A második csörtét is megnyertem, déli alszik. Mondjuk ehhez fel kellett másznom az emeletes ágyra aludni, figyelem elterelés végett, de megérte!

És ha ez segít, hogy a gyerkőcöm ne legyen továbbra is beteges, akkor igen, ez a hetedik nap visszafelé a készülődésben :)

4 megjegyzés:

  1. Mit meg nem tesz egy anya a gyerekéért... :-)))
    És hajrá! Most már nincs visszaút...
    Azért majd tudósíts, hogy tetszett neki a "ővonatossága"!

    VálaszTörlés
  2. Ugye-ugye :)))
    Most nagyon érzem, hogy legyőzzük a cumit :)
    A vonatos gyönyörűséges táskád továbbra is húsvéti ajándék lesz. Épp most intézkedtem a belevaló sínekről is :)
    Naná, hogy tudósítok!

    VálaszTörlés
  3. Ügyes anyuka vagy!!!!Épp tegnap mesélték a fiamék,hogy nemigen szeretnék,ha az ötévessel csak úgy lehetne elérni dolgokat,hogyha ezt megcsinálod,akkor ezt megkapod, DE: működik,mégha -lehet-hogy nem igazán jó pedagógia.De nem ilyenek vagyunk mi is felnőttek sokszor???:)
    Az apja dumáján jót mosolyogtam,bár ha az én férjem lett volna, lehet,hogy kicsit megcsipkedem.:)

    VálaszTörlés
  4. Mammka! Hidd el, nem vagyok büszke erre a húzásomra, de már muszáj volt lépni az ügyben. Szerintem azzal ártunk a legnagyobbat, ha nem vesszük el tőle, mert biztos vagyok benne, hogy a rengeteg betegségének a felét legalább ez okozza. Feltételezem, sok bacilust juttatott ezzel be a szájüregébe.
    És hát kapok érte rendesen: "hagyjál anya", "menj innen anya" aztán persze jön és bújik. Én meg tudom, hogy ezek az elvonási tünetek.
    A héten túl leszünk rajta.

    VálaszTörlés

Mondd csak! De írhatsz a honfiv@freemail.hu-ra is!