2009. június 3., szerda

Megőrültem?


Soha, de soha sem kedveltem azokat a stílusjegyeket, amelyek nagyon erősen egy adott téma felé orientálódik! Hogy jobban értsétek, példának okáért :) a zebrás, egyiptomos, afrikai díszítéseket, festéseket stb.

Na és most jön a lényeg! Pénteken szobafestés lesz nálunk. A nappalinkra már nagyon ráfér. De tovább fokoztuk a párommal a dolgot, mert arra gondoltunk, hogy kicsit stilizáljuk is a szobát... ha már lúd alapon.

Világos citromsárga falakat gondoltunk, egy kicsit erősebb árnyalatú sárga-vagy arany- vagy bézs dekorfüggönyökkel, hozzá színben passzoló csillárral, nehéz agyag kaspókkal a padlón stb. Így felkerekedtünk tegnap délután az egyik nagy lakberendezési áruházba csillárt választani.
Még csak a kirakat előtt mentünk el, amikor egy pillanat alatt megfogta a szememet majd a lelkemet is egy szobor! És mit gondoltok milyen szobor? Egy afrikai vízhordó lány szobra, kendőbe tekert testtel, turbánnal a fején és vizes agyagedénnyel a karján! Egy afrikai lány!!!
Áááh, gondoltam, közelebbről már nem fog tetszeni!

A csillár választékot végignézve, odavezettem a páromat a szoborhoz, de a természetfeletti erő továbbra is nyomta a fejemben, hogy ez nekem egyszerűen kell! Még pedig a nappaliba! Érdekes volt, hogy a párom sem ellenkezett! :)

Szóval a nagyobb méretűt, ami kb. 50 cm magasságú, megvásároltuk. A párom szerint, olyan a szobor színvilága, amit ő is el tudna képzelni a nappalinkban. És én még egy kisebb változatot is szeretnék belőle!

Hát hogy van ez???
Hallottam már, hogy 7 évente kicserélődnek a sejtjeink... na de az ízlésem is változna?!

És a legjobb az egészben, hogy szinte félóránként be kell mennem a szobába, kicsit megnézegetni a vízhordólányt. :)


4 megjegyzés:

  1. Mièrt, nem is nèz ki rosszul. Csak olyan kornyezetbe kell rakni, mondjuk ne ìràsos teritokkel ès tulipànos falàdàval egyutt.
    Ehhez a cserèpkaspòk mennek majd.

    VálaszTörlés
  2. Katica! Mi is pont erre gondoltunk a párommal! Valami nagyobb méretű kellene, hogy a padlóra letéve jól érvényesüljön :)
    Nagyon köszi a megerősítést! :)

    VálaszTörlés
  3. Van ez így... De nyugodj meg, nincs benne semmi rossz :-))

    VálaszTörlés
  4. nekem is nagyon tetszik!remekül sikerült szobor! Tiszta vonalvezetés,elegánsan afrikás.Rattan,cserép,fa szuperek lesznek együtt.
    Én is észrevettem,hogy változott az ízlésem,de nem alapjában ,csak finoman.
    Ez a szobor sem drasztikus változás.
    Rakosgatom ám a csereanyagot,de aggódom,hogy jók lesznek-e? :(

    VálaszTörlés

Mondd csak! De írhatsz a honfiv@freemail.hu-ra is!