2009. szeptember 8., kedd

Érdemes varrótanfolyamozni?

Már vagy egy éve kiszemeltem a Burda varrótanfolyamát, holnap délig fenntartanak egy helyet.... addig kell válaszolnom. Szerintetek érdemes????

9 megjegyzés:

  1. Nekem egy ismerősöm lánya ment el, nagyon szerette, sokat tanult. Nulláról kezdte és pár dolgot megvarrtak készre. Én is tervezem évek óta, de még nem vettem nagy levegőt. Ha elmész... nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre!

    VálaszTörlés
  2. Olyan randa környéken van, hogy a párom nem örül az ötletnek. VIII. ker. Rákóczi térhez közel, és a tanfolyam este 6 és 9 között lenne és még onnan késő este haza....
    Pedig annyira jó lenne :(

    VálaszTörlés
  3. Én régen nagyon vágytam egy varrótanfolyamra,nekem muszáj,hogy valaki megmutassa a dolgokat,tanítson.Nem lett belőle semmi sajnos.
    Máshol,jobb környéken nem lesz?

    VálaszTörlés
  4. Nem, visszamondtam :(
    Kb. 3. alkalommal futok már ennek neki és tudom hogy ez a projekt felkerült a csak álom marad, de sosem fogom megcsinálni listámra.
    Én olyan vagyok, hogy ha valamit szeretnék, vagy első lendületből véghez viszem, vagy csak küszködök vele végérvényesen.

    Mammmka! Nem tudok róla hogy lenne a környéken színvonalas varrótanfolyam.
    Viszont a varróházas Majoros Zsuzsa már két oktató cd-t is megjelentetett. Ugyan még senkitől sem hallottam róla véleményt, de lehet hogy megrendelem az elsőt.

    Puszi nektek! :)

    VálaszTörlés
  5. Na,akkor arról a CD-ről számolj ám majd be nekünk... Én is nézegettem egyébként.

    VálaszTörlés
  6. A CD-t megrendeltem, kifizettem, de még nem hozta a posta. Majd írok külön egy feljegyzést a véleményemről :) ha már belenéztem.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Viki!
    A nővérem nagyon szerette az általam készített ruhákat, és mikor már nem bírta kivárni, hogy rá kerüljön a sor, ajánlottam neki, hogy inkább varrjon ő is. Először meglepődött az ötleten, aztán rágódott rajta pár hónapig, majd beiratkozott (szerintem ő is oda járt) egy tanfolyamra. Két hétvége volt az egész, összesen 4 nap. Első hétvégén egy szoknyát, másodikon egy nadrágot varrtak. Tény, hogy nem "tanulta" meg a varrást, de bátrabban ült le a varrógép mellé, bátrabban állt neki a szabásnak. A két iskolás hétvége után jó néhány hétvégét mellettem töltött, éjszakába nyúlóan varrtunk, és egy tél után nagyon ügyes és önálló lett. Ha elakad, felhív és már el tudom mondani telefonon, hogy csinálni, mert ehhez is kell már ügyesség, hogy megértse a szóbeli magyarázatot.
    Sokat gondolkodtam már azon, hogy szívesen segítenék másoknak is a varrástanulásban, bár nehezen valósítható meg. Ha bármiben segíthetek Neked is, csak írj!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Nóra!

    Nagyon kedves vagy és biztosan fogok élni a felkínált lehetőséggel.

    Talán már csak annyit az egész varrótanfolyamos projekt végére (amit végül nem kezdtem el), hogy belenéztem a varróházból megrendelt Varrjunk könnyedén dvd-be és persze, hogy nagyon szuper és persze, hogy ahogy nézem, minden olyan egyszerűnek tűnik, de van már tapasztalatom abban, hogy mennyire is tapasztalatlan, kezdő szinten álldogálok varrás területén.
    Ha csak arra gondolok, hogy mennyi elrontott, elszabott, félbehagyott darabom van, asszem kitenne egy kollekciót!
    Lehet hogy inkább le kellene tennem az egészről. Csak hát tetszik...

    VálaszTörlés

Mondd csak! De írhatsz a honfiv@freemail.hu-ra is!