2009. november 26., csütörtök

Karácsonyvárók IV.

Olmós fáradtság ül rajtam, de azért leültem kicsit írni. Tegnap este már megszületett a gondolat, hogy az új évet új design-nal szeretném köszönteni, de félő, hogy ügyetlen leszek holmi háttér változtatáshoz stb. Remélem megküzdök majd valahogy vele.

Amit mutatni szerettem volna, az a frissen vásárolt - igen, vásárolt és nem készített :( - adventi koszorúnk. Erre majd visszatérek.

Na szóval lóhalálában szaladok Somával a Pozsonyi utcában egy bizonyos varázserővel bíró gyurmáért, magassarkúban, babakocsit tolva. Feldereng, hogy ebben az utcában angol nyelvű könyvesbolt is van, az is jól jöhet ajándék vásárlás címen, így futok tovább. Soma elégedetlenkedik, mert elhagyunk egy vonatos játszóteret. Sebtiben megígérem, hogy visszafelé megállunk ott játszani. Na és el is érkeztünk a mai témához. Soma, legkisebb fiúnk rajong a vonatokért. Már 6 hónaposan megjelent róla egy fotó az Indóház magazinban (vonatos felnőtt magazin, nem gyerek, nem ám), ahogy az apukájával olvassák az újságot. Azóta annyira megfertőződött, hogy a vonatokért ébred reggel. Ha kimegyünk valamelyik állomásra - mert nálunk ez a kedvenc kirándulóhely - 2 évesen simán felismeri, melyik a Szili, a Szergej, a Nohab, a Taurusz, a Búvár és sorolhatnám. Nekem darab-darab, de Ő ismeri, felismeri. Vasárnap kijöttek apával elém a Nyugatiba és oda kellett menni a Szili mozdonyhoz megpaskolni. Szóval hihetetlen gyerek, igazi kissrác. Már gyűjti apa neki az igazi vasútmodell asztalhoz az alkatrészeket (a páromnak is volt gyerekkorában és sok mindent megőrzött a nagypapa). A múlt héten egy Váci úti modellboltból 1 óra nézelődés után is csak rimánkodás árán tudtam elcibálni életem értelmét az autóig.
Ma délben amikor már majdnem elaludt, kipattant a szeme és azt mondta, "szeretnék apával jozdonyt nézni! hol van apa? várom apát!" és elaludt. Egy ceruzaelemmel, ami egész délelőtt egy vonat rakományaként szolgált.

Na ennyit a bevezetőről. A lényeg.
Rohanunk a Pozsonyin. Egy virágbolt előtt érdekesebbnél érdekesebb adventi koszorúk. Közelebb megyünk és mit találok? Egy koszorút vonatos, mozdonyos gyertyákkal. Az ára nem volt kiírva, de úgy éreztem, hogy kerül, amibe kerül, ez az adventi koszorú nem véletlenül került az utunkba. Megkérdeztük az árát, nem volt drágább, mint bármelyik másik, szóval kezemben a koszorúval, tolva a babakocsit (egy kézzel) magassarkúban tovalavíroztam.

És itt a fotó róla:






Meggyújtottam egy gyertyát a fotózás kedvéért és nagyon jó érzés volt két másodpercet szusszanni és belebámulni a lángjába. Na persze mostantól indul az, hogy "ne nyúlj hozzá légyszíves, mert tönkremegy" stb. Na de van adventi koszorúnk és milyen klassz!!! :)

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon aranyos tortènet, a koszorù pedig csudaklassz! Az èn bàtyàm is pont ilyen mòdon rajongott a vonatokèrt, kèt èvesen vonatfustot rajzolt, hàrom èvesen mozdonyt, nyolc-tiz èvesen pedig vàltòkat meg relèket tervezett a vonathoz. Neki is volt terepasztala, ès Apuval vonatot jàrtak nèzegetni folyton (igaz, hogy apukàm mozdonyvezeto volt). Addig-meddig, hogy a vègèn mèrnok lett belole...:-)

    VálaszTörlés
  2. Olyan jó volt olvasni!!!!!
    fantasztikus,hogy találtál ilyen koszorút!:)
    Sebi is kedveli a volnatokat,ők is a vasútra szoktak menni kirándulni a fiamékkal.:)

    VálaszTörlés
  3. Látom milyen jók lettek a hímzések.Vannak szép minták( karácsonyi hangulatú),a "Gumifa-blogon "is ,de ha megmondod milyen stílust szeretnél,küldök linket is szivesen,ha tudok
    Márta

    VálaszTörlés
  4. Igen, igen! Kérek linkeket kedves martimez! :)

    VálaszTörlés

Mondd csak! De írhatsz a honfiv@freemail.hu-ra is!